A "maszkirovka" eredetileg a KGB-s időkből származik, a volt Szovjetunió titkosszolgálatában elterjedt szakkifejezés, melynek jelentése: az álcázás és a megtévesztés együttesen alkalmazott módszere.

 

 Frissítések: 1.) 2.)

 

 Putyin maszkirovkája

A nagy játszma


Tervezett /szervezett káosz pusztítja a földet. Tudjuk kik, milyen céllal perzselik a földrészeket, országokat és a kicsiny falvakat.  Megvalósult nagy költőnk rémálma.

 

Forgolódnak a tőkés birodalmak,
csattog világot szaggató foguk.
Lágy Ázsiát, borzolt Afrikát falnak
s mint fészket ütik le a kis falut.
Egy nyál a tenger! Termelő zabálás, -
kis, búvó országokra rálehel
a tátott tőke sárga szája. Párás
büdösség-felhő lep bennünket el.

Azaz mégis van különbség. Attilánk korában a pusztítás eszköz volt. Mára céllá (!) vált.

Most azt járjuk körül kissé, hogy a Putyin uralta Oroszország  milyen szerepet játszik ebben a folyamatban?

A kérdés annak kapcsán vethető fel, hogy Putyin Szocsiban bősz filippikákat hangoztatott a Nyugat ellen. Ennek komolyságában komoly polito lógusok a legkomolyabban kételkednek. Egyikük Joseph Candel, aki szerint "sok ember szeretné tudni, hogy Putyin vajon tényleg az Új Világrend ellen dolgozik vagy ő is csak egyike a beavatott játékosoknak, és éppen úgy utasításra teszi a dolgát, mint 'kollégái', akiket a világkormány felállításán dolgozó elit céljai megvalósítása érdekében mozgat a globális sakktáblán.
A szerző úgy vélekedik, hogy Putyin a világtörténelem egyik legpiszkosabb játszmáját játssza, csak ezt nem olyan brutálisan fejezi ki, mint én.

A Szocsiban elmondott Putyin beszéd hiteles szövege [tudtommal] nem került közzétételre, csupán egy pontokba szedett kivonat jelent meg. Itt és most csupán egy passzust idézek belőle... 
"
3.) Az Új Világrend építői elbuktak. Homokvárat építettek. Az Új Világrend felépülésének kérdése nem csupán Oroszor szágon múlik, de a döntés nem születhet meg Oroszország nélkül." Ebből egyből világossá válik, hogy Putyin vagy nem ismeri a hazug ember és a sánta kutya példázatát, vagy arra spekulál, hogy hallgatói, olvasói nem ismerik.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Egy kedves levelező társam elküldte a Szocsi-i Valdai klubban 1914.10.24-i népszinmű videoklipjét.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A világ "Mr. New World Ordere" ugyanis a zsidó tömeggyilkos Mr. Henry Kissinger, aki viszont Mr. Poutin puszipajtása. Candel szerint
"i
smert tény, hogy Henry Kissinger, a globalisták egyik fontos frontembere, rendszeresen találkozik Putyinnal és a hírek szerint igen jó barátok. Tudjuk, hogy a háttérhata lom a háborúk, gazdasági válságok, katasztrófák, a terrorizmus és egyéb problémák segítségével próbál egy olyan irányított káoszt kialakítani a világban, amire a megfelelő pillanatban, amikor már senki nem lát kiutat a helyzetből, megadhatják az előre elkészített választ." Ezt a piszkos kapcsolatot a két jó úr nem is szégyelli, nem is titkolja... 

És tényleg! Kissinger interjut adott.
Az ABC News This Week című műsorában, amelyet a riporter, O’Reilly, a következőképp adott vissza. „Tegnap este Kissingerrel voltam, aki azt mondta, hogy jó ötletnek tartja egy több nemzetből álló koalíció által fizetett, az amerikai kongresszus felügyelete alatt álló, terrorellenes zsoldos világhadsereg felállítását, amit ő évek óta szorgalmaz.”

Ehhez tudni kell, hogy a világ legeredményesebb "közvetett gyilkosa" a zsidó Kissinger. [Pl. ő szabadította rá Kambodzsára Pol Pot-ot, aki saját népének csaknem felét kiírtotta...] Kissinger rémtettei közismertek. Az interju kommentátora ezt így foglalja össze. "Nem meglepő fordu lat, hogy Kissinger helyesli egy globális zsoldoshadsereg felállítását, a terrorizmus elleni harccal leplezve valós indítékait, hiszen számos puccs és népir tás kivitelezését felügyelte már a múltban, többnyire a kommunizmus elleni harcra hivatkozva. Kissinger személye, tevékenysége azért sem problema tikus, mert zsidó és akiket mesterkedései következményeként kiírtanak "csak" gójok, azaz állatok.

Merőben más a helyzet Mr. Poutinnal, aki orosz és akit a végtelenül naiv és béketürő orosz nép vett a hátára,- hagy magán lovagolni és cár atyuskaként istenít. Nála a kérdés úgy vetődik fel: képes lenne arra vetemedni, hogy saját népét kiszolgáltassa annak a hatalomnak, amely 1917-ben szifiliszes szad ista Lenint és Trockij gyilkos zsidó bandáját szabadította rá a gyanútlan Oroszországra?

Képes lenne, képes lesz! Miből lehet erre következtetni?

Eddigi politikai vonalvezetése a kétkulacsosságáról és a humanizmus teljes hiányáról árulkodik. Irak, Líbia és Szíria tragédiájában nem a buta kibic, hanem a cinkos szerepét játssza és teljes séggel közömbös pl. a szíriai kétszázezer halálos áldozat és a négymillió menekült sorsa iránt.

Ugyanezt az aljas közömbösséget tanúsítja a kelet-ukrajnai zsidó népírtás ukrán és orosz (!) áldozataival szemben is. Vígan szorongatja oligarcha "kollégája" a kijevi mészáros véres man csait. Minszkben és Milánóban konspirál vele. Senki se tudhatja mit főztek kettesben, ill. Barro soval, Merkellel együtt. Csak azt tudjuk, hogy valamiféle jegyzőkönyvek "eltérő értelmezése" miatt "szabályos" írtóháború folyik, tiltott fegyverfajták tömeges bevetésével a falvak, a városok polgári lakossága ellen. A Donbasszból és Luhanszkból származó képek egyre inkább hasonlítanak a "megszokott" szíriai képekre.

A fenti viselkedés önmagában is meggyőző premisszát jelent egy olyan következtetés levonásá hoz, hogy ez az ember "sokmindenre" képes. Hogy ezen túl "mindenre" is képes arra életmódjá ból lehet következtetni.

Putyin sokmindenben egyedi (unikális) jelenség. Abban is, hogy mint kormány,- ill. államfő olyan "eredeti tőkefelhalmozást" hajtott végre amely a nyugati vadkapitalizmus normáiba sem illik bele.
Miként szerezhet egy választott tisztségviselő, többnyire állami vállalatokban, olyan részvény-vagyont, amely őt a világ ötödik leggazdagabb emberévé teszi? [ Pl. a Szurgutnyeftegaz-ban 37 %-os, az óriás Gazpromban 'jókora' részesedést gründolt magának.] Az ilyen szerzésmódokat már a római jog is 
"clam, vi aut precario  - azaz titkon, erőszakkal vagy csellel történő" szerzésnek minősíti és a "szerencsés" egyént tolvajnak, rablónak, csalónak - vagy egyszerre mindháromnak tekinti.

Putyin esetében azonban nem a vagyon nagysága, hanem a vagyoni jogok (birtoklás, használat, haszonszedés) módja megdöbbentő. A spanyol üdülő paradicsomban a Marbella melletti Zagallóban folytatott milliárdos villaépítkezés egymagában nem kóros (gondoljunk csak a kis pesti nyikhajok Szíjjártó Peti és Rogán Anti villaépítkezéseire).

Még az se' feltünő a mai világban, ahogy a sajtó ezt komentálja.
A "KavkazCenter"   pl. spanyol forrásokra hivatkozva azt írja, hogy az orosz 'gengszter' Putyin Spanyolországba készül kivándorolni és luxus bunkert épít  magának. A politikai fejlemények alapján ugyanis attól tart, hogy 'véres rezsimjét' megdöntik. 

Ez a méltatás legalább annyira dehonesztáló a cikkre, mint Putyinra nézve, de van más is - lapozzunk tovább! A Heavy  internetes portál  például öt tényről ír, amit - az általános müveltség szintjén - Putyinról tudni illik. Egy 2012-es jelentés szerint Putyin különböző tárgyalat gyűjt. Egy 58 (!) repülőgépből álló saját (!) légiflottája van. A Fekete Tenger melletti villa 340 millió, a yacht 44 millió, a fürdőszoba arany burkolata 85 ezer, az óragyüjtemény 500 ezer dollárt ér. 

A volt orosz miniszterelnök-helyettes, Borisz Nemtsov, azt mondta erről, hogy Putyin a Perzsa-öböl melléki uralkodók, ill. oligarchák módján él, ami felháboritó.

Ezek eddig csak apró tényecskék a következő rébusz mellett. A baloldali kép a "Simply Jews"
blogon jelent meg "in flagranti" (félreérthetet len helyzetben) jelenítve meg Putyint és a titkos szabadkőmüves páholy másik két tagját... Hamisított képet látunk? Alig ha. Azért nem árt belegondolni mi utal még a kép valódiságá ra?

Bizarrnak látszott a baloldali fotó, ugye kedves olvasók? Most megjelent egy újabb!
Rivaldafénybe
léptek a háttérhatalom strómanjai: Putyin, Obama és Hszi Csin-ping. Ezúttal is "formaruhában" pompáznak. Véletlen lenne, ugyan!

És különben is Putyin beje lentette Oroszország csatla kozását az "Új Világrendhez". A következőket mondta. "Az egypólusú világrend lebontása nem vezethet káoszhoz. Olyan új világrendhez kell vezetnie, amelyikben szabad nemzetek fognak együttműködni egymás sal."
Dehát pofázhat itt bárki. Rájöt tem, a világ legnagyobb civil közössége Putyin vak és hülye imádóinak tábora. A maszkirovka tehát kiválóan működik... Úgy érzem, marhákkal vagyok körülvéve...

Szabadkőmüves oldalról felterjesztették Putyint az u.n. Quadriga díjra, amelyet korábban olyan személyiségeknek ítéltek oda, mint Havel, Gorbacsov, Barroso, Helmut Kohl, Jean-Claude Juncker és Simon Peresz (!) izra eli államfő, stb. 
[Juncker úrról annyit, hogy luxemburgi miniszterelnökből épp ő lett az EU új elnöke, "erős embere". Nem véletlen a karrierje. Az egyik legmegátalkodottabb zsidócsahos az Európai Unióban.]
Maga a Quadriga díj egy német alapítvány. A díj a zsidó jogar alatt egyesítendő Európa jelképe a Brandenburgi emlékművet díszítő négylovas szekér - a quadriga.
A díjat végülis nem kapta meg, mert más díjazottak kiverték a rikácsot, pl. Havel. Ő biztos nem tudott olyasvalamit, amit a díjat odaitélő bizottság tudott: Putyin "megér demli" a díjat. Megszolgálta, megszolgálja...

Aki olvasgatja a honlapomat, nyilván észrevette, hogy Putyin "híve" voltam. Aztán a tények kiábrándítottak, de mindvégig volt olyan érzésem, hogy eleinte Putyin pozitív elképzeléseket próbált megvalósítani. Aztán megváltozott! Valaki, vagy valami eltörte az erkölcsi gerincét, ha volt olyanja egyáltalán .

A "pálfordulások" egyáltalán nem ritkák a történelemben. A rafinált moszkvai zsidók nyilván ismerik a putyini pálfordulás okát, de egyelőre csak pedzegetik a témát. Alexej Venediktov Echo Moszkvi főszerkesztője interjút adott a 'Sobesednik.ru' c. lapnak. Elmondta, hogy nem érti az új Putyint, azt az embert, aki 2012-ben harmadszor is elnök lett. „Ez valami 'új Putyin', akit még nem ismerünk. Személyesen körülbelül egy éve nem beszéltem vele. És teljesen érthetetlen számomra, mi a célja, milyen végső pont felé mozog.” Találgassunk? Próbáljuk meg.

Oroszországot Putyin négyszer uralta [egyszer Medvegyev álarcát öltve]. Nem puszta szójáték, ha úgy mondjuk, négy Putyin uralta azaz a Putyinok "cserélődtek" a történelmi kor és az életkor hatására. Putyin szereti még izmos felsőtestét mutogatni. Hamarosan rájön majd, hogy ezt abba kell hagynia. Sőt lehet azt is belátja hamarabb kellett volna abbahagynia ... Nyilván látja, hogy politikai pályájának negyedik negyedében van. Kézenfekvő, hogy gondolatai már "azutánra" szólnak, a békés öregkor luxusának megteremtése körül forognak. Az is nyilvánvaló, hogy nyudíjas napjait nem "szeretett népe" körében óhajtja morzsolgatni. Nyugalomra és főleg biztonságra (!) vágyik. Ő aztán igazán tudja miért... [Fentebb utalás történt erre.]

Hála elmélyült marxista [foxi-maxi] tanulmányaimnak még jól emlékszem arra, hogy az emberi cselekvést tulajdon képp nem az objektív érdek, hanem a szubjektív érdekfelfogás irányítja. Egy olyan ravasz róka esetében, mint Putyin, bátran feltételezhetjük, hogy nála a kettő egybeesik. Mégis két érdeket kell vizsgálnunk: a jelenleg államfőként regnáló, ágáló Putyin és a leendő nyugdíjas Putyin érdekeit; ha abból indulunk ki - ami nyilvánvaló - hogy a kettő nem esik egybe. [Ezért problé más, ha valaki államfő és tőkés oligarcha egyszerre - egyszemélyben.]

Putyin tisztes állami nyugdíjra jogosult, de annak összege nyilván csak töredékét fedezi majd annak a luxus életmódnak a költségeit, amire Putyin Zagallóban épp berendezkedik. Meg aztán ez a nyugdíj nem abszolút biztos. Elvesztheti, ha bekövetkezik amitől (okkal) tart. A tejbe tehát azt fogja aprítani, amit tőkécskéje jövedelmez.

A kérdés tehát - brutális egyszerűséggel - úgy fogalmazható meg, hogy Oroszország esetében Putyin "hosszra", vagy "besszre" fog e spekulálni? Azaz min keres többet: az erős és független Oroszországon, vagy a zsidó tőke uralma alá hajtott Oroszországon?

A Nyugat a magától szétrohadt Ukrajna miatt, pontosabban ürűgyén, "korlátozó intézkedéseket" foganatosit Oroszország ellen, azaz a gazdasági háború eszközeivel akarja tönkretenni. A főcsapás iránya az energiahordozók (olaj - gáz) árának drasztikus leszorítása, ill. az Nyugat Európába irányuló orosz export jelentős korlátozása révén az orosz nemzeti jövedelem drasztikus csökkentése, az életszinvonal lenyomása, gazdasági és társadalmi krízis előidézése, végső soron Oroszország "majdanizálása".

Az eddig "három lépcsősre" tervezett hadművelet
harmadik etapjától azt remélnék ezek az amerika bérenc EU tetvek, hogy "300 milliárd dolláros lyukat ütne a 420 milliárdos orosz költségvetésen." Ezt Oroszország és Putyin az elnök nyilván nem élné túl. A "szent cél" érdekében a düledező Ájrópát is hajlandók lennének komoly kockázatoknak kitenni  "José Manuel Barroso, az EB elnöke a sajtónak elmondta, hogy stressztesztnek vetik alá az uniós országok energiaszektorait, hogyan is tudnának orosz gáz nélkül meglenni..." Putyin körül pedig kutyakomédiát is terveznek rendeznek "lehetőségeket vázolnak fel, hogyan is lehet a gazdasági mellett politikai 'kínokat' is okozni az oroszoknak. Például Olaszországnak nem kellene meghívnia Vlagyimir Putyint az ázsiai és európai országok októberre tervezett milánói találkozójára, vagy Ausztrália is kihagyhatná az idei G20-as találkozó meghívottjainak listájáról Putyint. Az EU pedig a két szakadár ukrán tartományt terrorszervezetnek minősíthetné. Emellett pedig az EU újragondolhatná Oroszország jogát arra, hogy megrendezze a 2018-as focivébét."

Mindez azt is jelenti, hogy Putyin, az elnök, részvényeinek értéke is csökken. Ám ha Oroszország és Putyin az elnök megbukik, feloldják a szankciókat, megindul az orosz export és az oligarcha Putyin részvényeinek értéke meredeken emelkedik. Magyarán szólva az elnök bukásán az oligarcha nyerészkedik. Azt meg tudjuk, részvénytulajdon szent. Meg egyéb ként is Oroszországért cserébe meghagyják neki az ebül szerzett részvényeket. Mindez pedig azt jelenti, hogy a nyugdíjas/oligarcha Putyin a legmódosabb villatulajdonos lesz a marbella-zagalatai tőkés paradi csomban. A spanyol tenger lágy hullámai cirógatják fonnyadó tökeit és mindenki fújhat a seggébe.

Ezt pontosan tudja, így játszik - erre játszik Putyin is. Ezt a játékot hívják "maszkirovkának". Putyin masz kirovkája annyiban rendhagyó, hogy a játszma nem az orosz nép ellenségei, hanem az orosz nép ellen folyik. 

Valamit viszont nem értek a "Putyin szindróma" kapcsán. Putyin olcsó ripacskodásán senki sem csodálkozik, senki se' akad fenn rajta és főleg senkinek nem jut eszébe, hogy ezt a veszélyes hamisjátékost nyakon ragadja és "méltó" elbánásban részesítse. Félek, hogy ezért a hülyeség számba menő naivitásért Oroszország nagy árat fog fizetni.

Még hadd idézzem fentebbről önmagamat. "Az ilyen 'tollasodást' már a római jog is 'clam, vi aut precario  - azaz titkon, erőszakkal vagy csellel történő' szerzésnek minősíti és a 'szerencsés' egyént tolvajnak, rablónak, csalónak - vagy egyszerre mindháromnak tekinti." Fentebb viszont nem mondtam a poént: az ilyen "zsákmány" nem maradhat a tettes piszkos markában!

2014.11.09

Sz. Gy.

 

Megosztás